GNEIS SPACE KOLLEKTION

– mer rymd, där det behövs!

Overaller

En bra overall märks på barn som vill vara ute länge. 
Oavsett årstid ska overallen hålla barnet torrt, lagom varmt och framförallt: 
inte begränsa barnens rörelse och lek!

Här hittar du overaller för vinter, höst och vår.Även för de minsta!

Overaller

En bra overall märks på barn som vill vara ute länge. 
Oavsett årstid ska overallen hålla barnet torrt, lagom varmt och framförallt: 
inte begränsa barnens rörelse och lek!

Här hittar du overaller för vinter, höst och vår.Även för de minsta!

Testa SUPERSHAPE SPACE

– overallen med mer rymd


SUPERSHAPE SPACE är en overall ur vår More Space-kollektion, funktionskläder vi utvecklat för barn med behov av mer utrymme i sina kläder.
På det här sättet hoppas vi kunna bidra till att fler barn får möjlighet att leka ute på sina egna villkor, utifrån sina egna förutsättningar. Vi tycker nämligen att alla barn har samma rätt till obehindrad utelek!
 

SPACE KOLLEKTIONEN


En specialanpassad kollektion för de barn som behöver ”more space” av någon anledning. Självklart samma höga kvalité och prestanda som på våra andra overaller.

Funktionsmässigt är SUPERSHAPE SPACE uppbyggd på samma vis som SUPERSHAPE vinteroverall och kommer att hålla ditt barn torr och lagom varmt tack vare dess goda ånggenomsläpplighet och vattentäthet. Overallen har smidig vadd med hög värmeisoleringsförmåga, foam på knä och bak, reglering i midja, huva, ärm- och benslut. Reflexerna är noggrant utplacerade för att vara synliga i 360 grader. I bensluten finns invändigt snölås och en avtagbar fothälla.

Materialen är behandlade med en fluorkarbonfri DWR för barnet och miljöns skull.

Kombinera gärna SUPERSHAPE SPACE vinteroverall med våra underställ och mellanlager speciellt utvecklade att passa under overallerna enligt lager-på-lager-principen. Overallens funktion påverkas till stor del av hur den sitter på barnet, därför är det viktigt att välja rätt storlek.

Osäker på om du ska välja SPACE? 
Kolla in här!


Vad skiljer en vinteroverall i SPACE mot våra andra overaller?


Funktionsmässigt är overallen samma som den vanliga Supershape vinteroverallen. Skillnaden är att bröstvidden och midjevidden är tilltagna med fyra storlekar. 

Ett exempel: Love är 122 cm lång och tittar på en overall i 122cl. Alla längd-mått motsvarar en "vanlig" 122cl overall. Men vidd-måtten motsvarar en overall i 146cl. Alltså är overallen 4 storlekar större på vidden. 


Vad skiljer skaljackor i SPACE mot våra andra skaljackor?


Funktion och kvalitetsmässigt är skaljackan exakt densamma som våra andra skaljackor. Det som skiljer är att bröstvidden och nederkants-vidden är 4 storlekar större. 

Ett exempelAnna är 128 cm lång och tittar på en skaljacka i 128 More space. Alla längd-mått motsvarar en 128cl skaljacka. Men midjemåttet och nederkants-måttet motsvarar en jacka i 152cl. Alltså är jackan 4 storlekar större på dessa två mått. Vad skiljer skalbyxor i SPACE mot våra andra skalbyxor?Funktion och kvalitetsmässigt är skalbyxorna exakt samma som våra andra skalbyxor. Det som skiljer är att midjemåttet och stussvidden är 4 storlekar större. 


Ett exempel: Erik är 153 cm lång och tittar på en skalbyxa i 152 More space. Alla mått förutom midjemåttet och stussviden motsvarar en 152cl skalbyxa. Midjemåttet och stussviden motsvarar en 176cl skalbyxan . Skalbyxan i More-Space är alltså fyra storlekar större på dessa mått.

Från brev till verklighet

Vi på Gneis har sedan hösten 2013 jobbat med att utveckla kläder för barn som har behov av mer vidd i kläderna. Vi kallar dem More Space.
Kläder utvecklade till barn med behov av mer utrymme i kläderna på grund av övervikt men också utvecklade till barn med NPF-diagnoser. Barn som ofta har behov av anpassade plagg, som inte blir hinder i deras vardag. 
Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) är ett samlingsbegrepp för ett antal diagnoser som drabbar många och som ofta inte syns på utsidan, såsom ADHD, Aspergers syndrom, Autismspektrumtillstånd och Tourettes syndrom. Dessa funktionsnedsättningar medför många olika symptom och det är inte ovanligt att ha flera diagnoser i kombination.

Just komfort är superviktigt för många barn med NPF och det finns otaliga plagg som är "osköna" som bara ligger i deras garderober. Osköna dels på grund av dålig passform, som inte är följsamma utan för åtsittande och tighta vilket hämmar rörelseförmågan och man känner sig instängd. Stela plagg som har kliande lappar och sömsmåner som irriterar och skaver. 

Vi jobbade tight i utvecklingsfasen hösten 2013 med en kvinna och hennes son. Det hela började med att vi fick ett brev från kvinnan vars son har NPF-diagnos. Brevet från henne blev startskottet. Det fanns ett tydligt behov där ute som vi ville ta oss an. Vi utvecklade en specialanpassad overall till sonen. Vi kallade den Superbjörns Supershape. 
Det var mycket värdefullt att jobba med, och få feedback från, ett barn med speciella behov där komfort och rörelsefrihet är extra viktigt för att minska antalet frustrationsutbrott som det ofta blir med fel sittande kläder på barn med diagnoser.

Storleksbenämningen på dessa plagg kallar vi "More Space". Ett XL-namn som man vanligtvis har, ger ju en stigmatisering. More Space indikerar mer rörelsevidd och inte specifikt "knubbig/överviktig" på samma vis. 
Utöver generell passformsjustering för mer vidd i plaggen så har vi även anpassat dessa så att de inte skall sitta åt för tight i ärmavslut och hals då plagget inte får kännas ”instängt”. Det ska inte finnas irritationsmoment i plaggen. 

/ Sara Björkebaum
Designer och produktutvecklare på GNEIS

Historier om Gneis

Läs om Matteo

Prisvinnande overaller för lekande barn

Gneis är starkt förknippat med overaller och det är en kategori som vi lägger stor del av vår utveckling på. Hållbarhet, god passform, väl avvägd design, högklassig funktion och ett högt andrahandsvärde är det som gör våra overaller för barn så omtyckta. Vår kollektion består av flertalet modeller med storlekar som sträcker sig från 74 cl till 164 cl. Vår overall SUPERSHAPE har flera gånger vunnit det overalltest som genomförs av 
Bäst-i-test.se! Vi har inte förändrat vår testvinnare SUPERSHAPE, utan det är samma overall, förutom några nya färger, som du kan köpa även denna höst.

Vinteroveraller

I denna kategori har vi våra overaller Supershape och Supershape Space. Två mycket funktionella vinteroveraller. Supershape Space är baserad på Supershape men anpassad till de barn som behöver mer vidd i kläderna. Nyhet för denna vinter är att vi har tagit fram helt enfärgade overaller.

Skaloveraller

En nyhet i Turmalinserien – Turmalin Shell overall. En mycket användbar overall som kan användas året runt. Här handlar det om att variera mellanlager under overallen beroende på temperatur.

Babyoveraller

Våra uppskattade overaller för de minsta barnen - nyhet för i år är en ny variant av MINISHAPE. Den har bland annat mjukare och smidigare krag- och halsparti. Sedan finns som tidigare även Minishape II i flera olika färger och med dubbla dragkedjor.

Skickas nästa vardag

Leveranstid: 1-4 arbetsdagar

14 dagars öppet köp

Kundtjänst

Undrar du över något? Ring oss gärna!
Vi har öppet vardagar 10:00-16:00

Telefonnummer: 0920-420 180
Mail: info@gneis.se


Nyhetsbrev

Få tips, nyheter och erbjudanden från Gneis. Du kan när som helst avregistrera dig. Genom att skriva upp dig på vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy.

Vi är Gneis Funktionskläder

Vi gillar natur, vi gillar väder och vi gillar barn. Vi tycker att ute är världens bästa lekplats och att barnen förtjänar världens bästa utekläder. Som barnens ambassadör kämpar vi för detta och för att alla vuxna (som köper barnens kläder) ska förstå hur viktigt deras val av utekläder är för barnen.

ROCK GROUP SWEDEN AB
Organisationsnr 556704-7484 • Varvsgatan 41, plan 5, 972 32 Luleå • Telefon 0920-420 180 • Telefax: 0920-420 189 • E-post info@gneis.se

Gneis Logo